(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Oddiy husnbuzar (acne vulgaris) — seboreya, follikulyar giperkeratoz, Propionibacterium acnes ko‘payishi va yallig‘lanish jarayonlari bilan tavsiflanadigan keng tarqalgan dermatozdir. U asosan o‘smirlik davrida uchraydi, biroq kattalarda ham davom etishi mumkin. So‘nggi yillarda husnbuzar davosida regenerativ dermatologiya usullari, jumladan trombotsitlarga boy plazma (PRP) va mezoterapiya keng qo‘llanila boshladi. Ushbu ilmiy tezisda ushbu usullarning patogenetik asoslari va klinik samaradorligi yoritiladi.