(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ovqatdan vitaminning yetarlicha olinmasligi yoki diyetadagi tarkibiy qismlarning oziq-ovqat tarkibidagi vitaminlarning normal miqdoriga muvofiqligi buzilishidan kelib chiqqan holda, oziq-ovqat isteʼmol qilish shakli. Ratsiondagi uglevodlarning koʻpayishi B1 vitaminining kunlik isteʼmolini koʻpaytirishni talab qilishi aniqlandi, bu esa oʻz navbatida B2 va C vitaminlarini isteʼmol qilishni koʻpaytiradi.