(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu tezisda antimikrob preparatlarning biologik ta’sir mexanizmlari, ularning mikroorganizmlarga qarshi samaradorligi va klinik amaliyotda qo‘llanilish xususiyatlari tahlil qilingan. So‘nggi yillarda antibiotiklarga nisbatan rezistentlikning ortib borishi ushbu preparatlarni oqilona qo‘llash zaruratini kuchaytirmoqda. Tadqiqotda preparatlarning farmakodinamikasi, farmakokinetikasi hamda terapevtik samarasi o‘rganildi.