(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Semizo‘t (Portulaca oleracea) — xalq tabobatida qadimdan ishlatiladigan, foydali xususiyatlarga boy dorivor o‘simlikdir. Uni xalq orasida “pushti barg”, “pushti sho‘ra” yoki “qo‘tirboz o‘t” deb ham atashadi. Asosan yoz faslida o‘sadi va ko‘pchilik tomonidan oddiy begona o‘t sifatida qaralsa-da, uning shifobaxsh ahamiyati beqiyosdir.