(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Farmatsevtik ishlab chiqarish korxonalarida hosil bo‘ladigan chiqindilar tarkibida turli kimyoviy birikmalar, organik erituvchilar, antibiotiklar va biologik faol moddalar mavjud. Ularning atrof-muhitga chiqishi tuproq, suv va havoning ifloslanishiga, shuningdek, mikroorganizmlarning antibiotiklarga chidamliligini oshishiga sabab bo‘ladi.