(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada maktablarda xorijiy tillarni o‘qitishda sinfdan tashqari ishlarning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Sinfdan tashqari faoliyatlarning o‘quvchilarning til o‘rganishga bo‘lgan qiziqishini oshirish, bilim va ko‘nikmalarini mustahkamlash hamda amaliy muloqot kompetensiyasini rivojlantirishdagi roli tahlil qilingan. Maqolada xorijiy tillarni o‘qitishda qo‘llaniladigan sinfdan tashqari ishlarning asosiy turlari, ularning pedagogik, psixologik va tarbiyaviy ahamiyati ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Shuningdek, bunday faoliyatlarni samarali tashkil etishda o‘qituvchining vazifalari va ta’lim jarayoniga ta’siri ko‘rsatib o‘tilgan.