(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada 4K ta’lim texnologiyasining boshlang‘ich ta’lim jarayonida qo‘llanilishi, uning o‘quvchilarning kognitiv rivojlanishiga, mustaqil fikrlashiga, muloqot ko‘nikmalariga, jamoada ishlash madaniyatiga hamda zamonaviy kompetensiyalarni egallashiga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida kuzatish, suhbat va tajriba-metodik yondashuvlar asosida 4K (kreativlik, kritic fikrlash, kommunikativlik va kollaboratsiya) texnologiyasining samaradorligi o‘rganildi. Olingan natijalar ushbu yondashuv boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining darsdagi faolligi, mas’uliyati va o‘quv motivatsiyasini oshirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi. Shuningdek, 4K texnologiyasi o‘qituvchilarga dars jarayonini tizimli, o‘quvchi markazida va faol metodlar asosida tashkil etish imkonini berishi aniqlandi. Tadqiqot natijalari boshlang‘ich ta’limda 4K kompetensiyalarini shakllantirish kelajak avlodning raqobatbardoshligini oshirishda hal qiluvchi ahamiyatga ega ekanligini tasdiqlaydi.