(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada raqamli usullarda hosila hisoblashning zamonaviy yondashuvlari tahlil qilinadi. Asosiy e’tibor xatoliklarni kamaytirish va yuqori aniqlik metodlariga qaratilgan. Tadqiqotda differensial va interpolatsion usullar, shuningdek, sonli integratsiya va turli numerik differensial formulalarning aniqligi solishtiriladi. Natijalar raqamli hisoblashlarda xatoliklarni minimallashtirish usullarini aniqlash va hisoblash samaradorligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi. Ushbu maqola matematik modellashtirish, muhandislik hisoblashlari va ilmiy tadqiqotlarda hosila hisoblashning optimal usullarini tanlashga hissa qo‘shadi.