(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinflarda o‘quvchilarning lug‘at boyligini kengaytirish, so‘z ma’nolarini anglash, nutq madaniyatini shakllantirish va ona tili darslarida lug‘at ustida ishlashning samarali metodlari yoritilgan. Lug‘at ishlarining o‘quv jarayonidagi o‘rni, o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, nutqiy faollik va kommunikativ kompetensiyalarni rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil etilgan. Maqolada zamonaviy pedagogik texnologiyalar va interfaol metodlar asosida lug‘at ustida ishlashning takomillashgan usullari haqida fikr yuritiladi.