(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada limit tushunchasi hamda funksiyalarning uzluksizlik nazariyasining matematik tahlildagi nazariy asoslari chuqur yoritiladi. Tadqiqotda limitning formal ta’rifi, uning ε–δ yondashuvi asosidagi mantiqiy tuzilishi, funksiyaning chegaraga intilishi jarayonidagi xususiyatlari hamda uzluksizlikning zarur va yetarli shartlari batafsil ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, uzluksizlikning algebraik xossalari, kompozitsion funksiyalar uchun uzluksizlik shartlari, shuningdek, limit mavjud bo‘lmagan holatlarning tahlili matematik misollar asosida asoslab beriladi. Maqolada nazariy qarashlar zamonaviy matematik tahlil amaliyotida qo‘llanishi, jumladan, differensial va integral hisobning fundamental teoremalarini asoslashdagi ahamiyati bilan bog‘lab o‘rganildi.