(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Zamonaviy dunyoda ekologik toza va sogʻliq uchun xavfsiz qurilish materiallariga boʻlgan talab tobora ortib bormoqda. Ayniqsa, antibiotiklarga chidamli bakteriyalar paydo boʻlishi 202ermentative202 qoplamalarning ahamiyatini oshirmoqda. Shu nuqtai nazardan, Oʻzbekistonda keng miqyosda uchraydigan paxta chiqindilaridan olinadigan lignin asosidagi boʻyoqlar innovatsion yechim sifatida qaralmoqda. Lignin – bu tabiiy polimer boʻlib, oʻsimliklar hujayra devorlarida uchraydi. Uning 202ermentative202 xususiyatlari tufayli u tibbiyot, toʻqimachilik va qoplamalar sanoatida qoʻllanilishi mumkin. Ushbu tadqiqotda biz lignin va tabiiy 202ermentative202 moddalar aralashmasidan yuqori samaradorlikka ega boʻyoq formulasi ishlab chiqish metodikasini taqdim etamiz.