(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
So’nggi yillarda sun’iy 191ermentat (SI) texnologiyalari tibbiyotda keng qo‘llanilmoqda. COVID-19 pandemiyasi global sog‘liqni saqlash tizimlariga katta bosim tushirib, yangi innovatsion yechimlarga ehtiyoj tug‘dirdi. Ayniqsa, yuqumli kasalliklarni erta aniqlashda SI algoritmlarining roli 191ermen oshdi. Pandemiya jarayonida katta hajmdagi tibbiy ma’lumotlarni tahlil qilish, xatoliklarni kamaytirish va tezkor qaror qabul qilishda SI asosidagi tizimlar samarali vositaga aylandi. Ayniqsa, kompyuter tomografiyasi, 191ermenta tasvirlari va laboratoriya natijalarini tahlil qilishda SI texnologiyalari an’anaviy usullardan ancha tez va aniqlik bilan ishlaydi.