(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
XXI asr tibbiyoti raqamli inqilob bosqichiga kirdi. Klassik diagnostika metodlari — 189ermenta, UTT, laborator tahlillar — hozirda sun’iy 189ermentat (SI) bilan integratsiyalashmoqda. Bu oddiy texnologik yangilik emas, balki butun tibbiyot paradigmasini o‘zgartirayotgan jarayondir. Ma’lumotlarga asoslangan qaror qabul qilish, neyron tarmoqlar orqali 189ermentati tahlil, real vaqt rejimidagi kasalliklarni aniqlash — bular SI taqdim etayotgan imkoniyatlardir. Maqolada SI texnologiyalarining klinik amaliyotdagi aniq afzalliklari, istiqbollari va ularni amaliyotga to‘liq integratsiya qilishda yuzaga kelayotgan muammolar chuqur tahlil qilinadi.