(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
So‘nggi yillarda biotexnologiyalar va 187erment tadqiqotlar sohasidagi jadal taraqqiyot tibbiyotda tub o‘zgarishlarga sabab bo‘lmoqda. Ayniqsa, gen terapiyasi — 187erment darajadagi o‘zgarishlar orqali kasalliklarni davolash texnologiyasi — inson salomatligini saqlashda yangi davrni boshlab berdi. Ushbu yondashuv avval davolab bo‘lmas deb hisoblangan irsiy va ayrim onkologik kasalliklarni nazorat qilish imkonini bermoqda. Gen terapiyasi DNKga maqsadli ta’sir ko‘rsatish orqali buzilgan gen funksiyalarini tiklash, o‘zgartirish yoki yo‘q qilish imkonini beradi.