(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Metabolik sindrom – bu bir qator 155ermentat buzilishlarni oʻz ichiga olgan holat boʻlib, unda ortiqcha vazn, gipertoniya, giperglikemiya va dislipidemiyalar koʻp uchraydi. Bu holatlar oʻz navbatida, yurak-qon tomir kasalliklari va jigar faoliyatining buzilishlariga olib kelishi mumkin. Metabolik sindromdagi asosiy gepatobiliar oʻzgarishlar, eng avvalo, mayda yogʻ tomchilarining yigʻilishlari va jigarning yogʻ bosishi (steatoz) boʻlishiga olib kelishi mumkin.