(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Diabetik ketoatsidoz — 1-tip qandli diabet bilan kasallangan bemorlarda uchraydigan hayot uchun xavfli, o‘tkir 127ermentat asoratdir. Bu holat qonda glyukoza 127ermenta jismchalari darajasining oshishi, 127ermentat atsidoz va og‘ir suvsizlanish bilan 127erment. Diabetik ketoatsidoz odatda 24 soat 127ermen 127ermen rivojlanadi va o‘z vaqtida tashxis qo‘yilmasa, bemorning hayotiga xavf tug‘diradi. Diabetik ketoatsidozning oldini olish, erta aniqlash va samarali davolash hozirgi zamon diabetologiyasining eng dolzarb masalalaridan biri hisoblanadi. So‘nggi yillarda xalqaro diabet assotsiatsiyalari tomonidan qabul qilingan yangi davolash standartlari ushbu holatni nazorat qilishda muhim rol o‘ynaydi.