(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Sog‘liqni saqlash amaliyotiga axborot texnologiyalarining joriy etilishi shifokorlar va bemorlar o‘rtasidagi o‘zaro munosabatlarning shakl va usullarini, diagnostika va davolash jarayonlarini, kasalliklarning oldini olish va sog‘lomlashtirish usullarini o‘zgartiradi. Keksa va yosh foydalanuvchilar hamda axborot texnologiyalaridan foydalanish imkoniyati va undan foydalanish imkoniyatiga ega bo‘lgan jamiyatning boshqa qatlamlari o‘rtasida paydo bo‘layotgan raqamli tafovutga e’tibor qaratiladi. Raqamli texnologiyalarni qo‘llashda mas’uliyatning o‘ziga xos xususiyatlari ko‘rib chiqiladi.