(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
O‘tkir ichak infeksiyalari global sog‘liqni saqlash muammosi bo‘lib, ularning ko‘plab turlari mavjud: salmonellyoz, dizenteriya, esherixioz, rotavirusli va norovirusli infeksiyalar, kampilobakterioz va boshqalar. Bu infeksiyalar asosan ifloslangan suv, oziq-ovqat mahsulotlari, gigiyena qoidalariga rioya qilmaslik orqali yuqadi. O‘zbekistonda ichak infeksiyalari asosan issiq mavsumda ko‘proq uchraydi.