(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur tezis tadqiqot ob’ektining optimallash parametrlariga ta’sir ko‘rsatuvchi kirish faktorlarini aniqlash masalasining nazariy va metodologik jihatlariga bag‘ishlangan. Optimallash jarayonida ko‘plab kirish o‘zgaruvchilari mavjud bo‘lib, ularning barchasi bir xil darajada ta’sirchan emasligi ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Shu nuqtai nazardan, eng muhim va sezilarli ta’sirga ega faktorlarni aniqlash metodlari tadqiqot samaradorligini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Tezisda statistik, matematik va modellashtirishga asoslangan yondashuvlar uyg‘unligida faktorlarning ta’sir darajasini baholash usullari tahlil qilinib, optimallash masalalarida ularning qo‘llanish imkoniyatlari ilmiy asosda yoritiladi