(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Sil, dunyo miqyosida jiddiy va dolzarb tibbiy-ijtimoiy muammo sifatida saqlanib qolmoqda. Yer yuzida yuz berayotgan toʻfonlar, ekologik fojialar, qashshoqlik, ijtimoiy oʻzgarishlar sil kasalligining koʻpayib ketishiga va epidemiya holatiga aylanishiga olib kelmoqda.