(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Tuberkulyoz muammosi yuqumli kasallik sifatida sil kasalligining keng tarqalishi fonida o’z ahmiyatini yo’qotmaydi. Uning asosiy e’tibori hali ham bemorlarning ustuvor toifasi sifatida sil kasalligi bilan birinchi marta aniqlangan bemorlarni davolash samaradorligini oshirishga qaratilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko’rsatadiki, bemorlarda sil kasalligi aniqlangandan keyin ruhiy kasalliklar rivojlanadi. Silga qarshi kompleks davolash samaradorligini oshirish bunday ruhiy buzilishlarni bartaraf etishga yordam beradi. Shu paytgacha sil kasalligi bilan og’rigan bemorlarda 2 oylik davolanishdan so’ng birinchi marta, ya’ni intensiv kimyoterapiya bosqichini tugatgan bemorlarda depressiv buzilishlarning davom etishi muammo sifatida ilmiy manbalarda yetarlicha o’rganilmagan.