(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada alohida ehtiyojli bolalar hayotida muvozanatli tarbiyaning o‘rni va ahamiyati ilmiy-pedagogik nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Muallif muvozanatli tarbiya tushunchasini haddan tashqari himoyalanish va ortiqcha talabchanlik o‘rtasidagi oltin o‘rtalik sifatida izohlaydi. Shuningdek, O‘zbekiston va xorijiy mamlakatlar tajribasi asosida muvozanatli tarbiyaning psixologik, ijtimoiy va intellektual jihatlari yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, muvozanatli tarbiya bolaning mustaqilligi, mas’uliyati va irodaviy sifatlarini rivojlantirishda asosiy omil bo‘lib xizmat qiladi.