(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada Saksovul bukri chigirtkasi (Haloxylon bukri)ning ekologik va ozuqaviy ahamiyati, hayotiy sikli, tarqalishi, morfologik xususiyatlari hamda iqtisodiy potensiali tahlil qilinadi. Saksovul bukri chigirtkasi O‘zbekiston va Markaziy Osiyo cho‘l va yarim cho‘l hududlarida keng tarqalgan bo‘lib, ekologik muvozanatni saqlashda muhim rol o‘ynaydi.