(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada XIX asr va undan oldingi davrlarda Markaziy Osiyoda mavjud bo‘lgan Buxoro, Xiva va Qo‘qon xonliklarining boshqaruv tizimi, ijtimoiy-siyosiy hayoti hamda madaniy yutuqlari tahlil qilingan. Har bir xonlikning o‘ziga xos boshqaruv usullari, iqtisodiy asoslari, diniy siyosati va madaniy taraqqiyoti haqida ma’lumot berilgan. Shuningdek, ushbu xonliklarning o‘zaro siyosiy munosabatlari va ularning tarixiy ahamiyati ham yoritilgan.