(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada inson hayotidagi eng muhim omillardan biri — maqsad qo‘yish, unga yetish uchun intilish, rejali harakat qilish va ichki kuch — shijoatning ahamiyati yoritilgan. Hayotda muvaffaqiyatga erishgan shaxslar tajribasi, mashhur olimlar va mutafakkirlarning fikrlari asosida shaxsiy taraqqiyotda intilishning roli, maqsadsizlikning salbiy oqibatlari va rejali harakatning natijalari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada atrof-muhitning, jamiyat va yaqin kishilarning ta’siri, insonning ichki dunyosi bilan qanday uyg‘unlikda harakat qilishi haqida ham fikr yuritiladi.