(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maqolada Oʻzbekiston Respublikasida nogironlarni tarbiyalashning dolzarb muammolari muhokama qilinadi. Nogironligi boʻlgan shaxslar ta’limning turli darajalarida, shu jumladan jismoniy mavjudlik, kadrlar bilan ta’minlash va jamoatchilikni idrok etishda duch keladigan toʻsiqlar tahlil qilinadi. Mamlakatda amalga oshirilayotgan tashabbus va dasturlarga misollar keltirilib, inklyuziv ta’lim muhitini yaxshilash boʻyicha chora-tadbirlar taklif etilmoqda.