(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maqolada virtual makonning ta’lim tizimiga ta’siri koʻrib chiqiladi. Oʻquv jarayonini raqamlashtirishning ijobiy va salbiy oqibatlari tahlil qilinadi. Talabalarning kognitiv haddan tashqari yuklanishi, motivatsiyasining pasayishi va fikrlash tarzining deformatsiyasi muammolariga alohida e’tibor beriladi. Ta’lim metodikalarini virtual muhitga moslashtirish boʻyicha qadamlar qoʻyilayotgan Oʻzbekiston oliy oʻquv yurtlari amaliyotidan misollar keltirildi.