(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Jigar organizmdagi eng yirik parenximatoz a’zo bo‘lib, uning prenatal va postnatal rivojlanishi organizm ontogenezida muhim o‘rin tutadi. Prenatal davrda jigar homila hayotining 3-haftasidan shakllana boshlaydi va gematopoez markazi sifatida faoliyat yuritadi. U endodermal kelib chiqishga ega bo‘lib, oldingi ichakning ventral devoridan rivojlanadi.