(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Nerv sistemasi organizmni boshqaradi va barcha hujayralar, to‘g‘ridan-to‘g‘ri va organlar ishini o‘zaro kuchayishini ta’minlaydi. Nerv sistemasi tuzilishi va ichki muhit ta’sirlarini qabul qiladi va ularga javob beradi. Nerv sistemasiga bog‘liq holda inson kasb-hunar o‘rganadi, ilm oladi, fikrlaydi, eslab qoladi, quvonchli, qayg‘usi va tuyg‘ularini ifodalaydi.