(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maqolada buyuk alloma Abu Rayhon Beruniyning ilm-fanga qo‘shgan beqiyos hissasi, uning tabiatshunoslik, geografiya, astronomiya, geologiya, farmakologiya kabi ko‘plab fan sohalaridagi tadqiqotlari yoritilgan. Beruniyning asarlari bugungi ekologik muammolarni ilmiy asosda tahlil qilishga yordam beradi.