(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Qishloq xoʻjaligi sohasini rivojlantirishda noan’anaviy va resurs tejamkor texnologiyalardan foydalanishda suv tejovchi texnologialarning oʻrni beqiyos. Ushbu maqolada gulchilik va koʻchatchilik sohasini rivojlantirish maqsadida zamonaviy texnologiyalarni qoʻllash haqida soʻz boradi. Xozirgi vaqtga kelib eng ommalashib borayotgan sohalardan biri boʻlib, xar-bir tuman miqyosida gulchilik klasterlari va shirkatlari ish olib bormoqda. Bunda manzarali va xona gullarining maxalliy va xorijiy navlari yetishtirilib, xalqimiz e’tiboriga taqdim etib kelinmoqda. Import oʻrnini bosuvchi turli qimmatbaho gul navlarini oʻstirishga ham katta e’tibor qaratilmoqda. Bu maqolada asosan gulchilik va koʻchatchilikni rivojiga katta hissa qoshadigan innovatsion gultuvakni ishlab chiqarishga tavsiya etish bo`yicha ilmiy yangiliklar keltirib o`tilgan.