(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Qovoq – dunyo boʻylab yetishtiriladigan muhim oziq-ovqat va dorivor oʻsimlik hisoblanadi. Uning mevasi, urug‘i, gullari, bargi va poyasi inson salomatligi uchun koʻplab foydali moddalarni oʻz ichiga oladi. Ushbu maqolada qovoqning kimyoviy tarkibi, dorivor xususiyatlari, oziq-ovqat sanoatida qoʻllanilishi va anʼanaviy tibbiyotdagi ahamiyati tahlil qilinadi.