(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maqola Toshkent shahrida tarqalgan Aegilops L. turkumiga mansub ayrim turlarining bioekologik xususiyatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotlar Toshkent shahrining turli tabiiy hududlarida olib borildi. O‘simlik na’munalarining o‘sish joylari, tuproq sharoiti va ekologik omillari tahlil qilindi. Laboratoriya sharoitida urug‘larning unuvchanligi Petri idishlarida va termostat yordamida o‘rganildi. Aegilops turlarining morfologik belgilari ham solishtirildi. Ayrim turlar qurg‘oqchilikka chidamliligi bilan ajralib turadi. Ularning yashash muhitiga tez moslashuvi kuzatildi.