(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada audiovizual tarjima matnlarida uchraydigan diskurs markerlar haqida so’z yuritiladi. Maqolada diskurs marker tushunchasi, g’arb va sharq olimlarining diskurs markerlar haqidagi tahliliy fikrlari tahlil ostiga olinadi. Bu esa, o’z o’zidan ikki tilning diniy, madaniy farqliklari yaqqol ko’zga tashlanadi. Tahlil qilingan filmning ingliz tilidagi varianti “Bilibili” platformasidan olingan bo’lsa; o’zbek tiliga o’girilgan varianti “Uzmovi.com” sayti orqali ko’rib chiqildi.