(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Neyrolingvistika zamonaviy tilshunoslikning yangi sohasi hisoblanib u til va nerv sistemasi kesishuvida hosil bo’ladigan nutqdagi muommolarni o’rganadi. Ushbu maqolada A. Christiening “The ABC murders” nomli detektiv asari qahramonlari nutqida hosil bo’lgan muommolarni tahlil qilinadi. Unda asosan qahramonlarimizda kuchlai hayajon yoki qo’rquv bo’lgan vaqtda yuzaga kelgan nutqiy muommolar o’rganildi.