(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Har bir sohadagi terminologik faoliyat to‘g‘ridan to‘g‘ri yangi tushunchalar yaratilayotgan sohaning samaradorligiga bog‘liq. Tibbiy-biologik, tibbiy-kimyoviy, tibbiy-texnik bilimlarning jadal rivojlanishi tufayli maxsus tibbiy terminlar soni ortib bormoqda. Tibbiy atama shakllanishining lingvistik tasviri uning tarjima harakatida va tobora ortib borayotgan rivojlanish sur’atida aniqlanganligini qiyosiy tahlil asosida o‘rganildi.