(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
So’nggi yillarga kelib triazin hosilalari, aminokislotalar hamda d-metallar sistemasidan iborat aralashligandli komplekslar deyarli o’rganilmagan. Triazin hosilalari va aminokislotalarning yuqori biologik faolligini e’tiborga olgan holda bioelementlar bilan kompleks birikmalarining sintezini olib borish, tarkibi va tuzilishini tadqiq qilish koordinatsion birikmalar kimyosini dolzarb muammolarini hal qilib qolmasdan, balki amaliyotga tadbiq qilish mumkin bo’lgan moddalar yaratishda dolzarb masala hisoblanadi.