(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Hozrgi vaqtda polimer chiqindilar ko’payib atrof muhitga katta zarar keltiryapti. Shuning uchun ularni kamaytirish ularning o’rniga tabiiy polimerlar olish dolzarb hisoblanadi. Bunday tabiiy polimerlar turli xil agressiv muhitda parchalanib ketadi. Bunday bioparchalanuvchi polimerlar an’anaviy polimerlarga qaraganda ancha qimmatroqdir. Arzonroq bioparchalanuvchi polimerlar olish uchun polimer kompozitlardan foydalanish bilan bog’liq bo’ladi.