(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Biz kundalik hayotda ishlatadigan energiyaning deyarli 100 % i bu yoki boshqa tarzda o’zgartirilgan quyosh energiyasidir. Ko’mir - bu fotosintez orqali yashagan o’lik o’simliklar. Hatto o’tin yoqsangiz ham, siz o’tin yutgan quyosh energiyasini berasiz. Aslida, har qanday issiqlik elektr stantsiyasi ko’mir, neft, gaz va boshqa qazilmalar shaklida saqlanadigan quyosh energiyasini elektr energiyasiga aylantiradi.