(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Yeryong’oq dukkakdoshlar oilasiga mansub, ildiz tizimi ko’p shoxlanganadigan tugunaklar hosil qiluvchi, poyasi tik o’suvchi o’tsimon, gullari kapalak nusxa rovak to’pgulda joylashgan, pillasimon dukkak meva hosil qiluvchi bir yillik o’simlikdir. Yeryong’oqning yer usti oddiy gullaridan tashqari yer osti gullari ham mavjud bo’lib, ular rangsiz biroz mayda va ochilmasligi bilan farqlanuvchi gullardir. Urug’langandan keyin naycha shakldagi tuguncha hosil qiladi va u ginofor deb ataladi. Uchida urug’langan tuguncha bo’lgan ginofor o’sib yerga tegadi va 8-9 sm, gacha chuqur kiradi.