(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Tadqiqotchi olimlarning fikriga ko’ra, tabiiy nurlanish manbalarining o’rtacha inson hayoti davomida to’plagan umumiy dozadagi ulushi 87% ni tashkil qiladi, qolgan 13% inson tomonidan yaratilgan manbalardir. Rivojlangan mamlakatlar radioaktiv chiqindilarni utilizatsiya qilish uchun har yili milliardlab dollar sarflaydi. Shu sababli, bugungi kunda tabiiy muhitning radiometrik monitoringi katta ahamiyatga ega. Monitoring esa radiometrik aniqlashning optimal, yuqori samarali va samarali usulinitalab qiladi