(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu ilmiy maqola kimyo fanining hozirgi kundagi dolzarb muammolariga bag‘ishlangan. Kimyo sohasida yuzaga kelayotgan ekologik, iqtisodiy va ilmiy-texnologik masalalar dunyo miqyosida katta ahamiyat kasb etmoqda. Xususan, atmosferani ifloslantiruvchi moddalar, plastik chiqindilar, sanoat chiqindilarini qayta ishlash, yangi energiya manbalarini rivojlantirish kabi muammolarni hal qilishda kimyo fanining roli muhimdir. Maqolada zamonaviy ilmiy yondashuvlar, texnologik innovatsiyalar va kelajak uchun ekologik xavfsiz materiallar yaratish borasida olib borilayotgan tadqiqotlar tahlil qilingan. Ushbu muammolarni hal etish bo‘yicha takliflar va istiqbollar ko‘rib chiqilgan