(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada 1709 – 1876-yillarda O’rta Osiyoning yirik davlatlaridan biri bo’lgan Qo’qon xonligining harbiy tizimi, qo’shin tuzilishi, tarkibi, ta’minoti, bu sohadagi islohotlar va uning natijalari qo’shni xonliklar bilan solishtirilgan xolatda yoritilgan.