(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqola C# dasturlash tilida indeksatorlar bilan ishlashni o’rganish va qo’llash haqida batafsil ma’lumot beradi. Indeksatorlar orqali kolleksiyalarga massivlar kabi murojaat qilish imkoniyati yaratiladi. Maqola indeksatorlarni aniqlash va ulardan foydalanish jarayonini misollar yordamida tushuntiradi. Shuningdek, string turidagi indekslar yordamida massivga murojaat qilish imkonini beruvchi KeyedArray sinfi yaratilib, uning ishlash mantiqi va amaliyotda qo‘llanilishi batafsil yoritilgan. Ushbu usullar C# dasturlashida kolleksiyalarni boshqarishning qulay va samarali usullarini yaratishga yordam beradi.