(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqola Bo’ritanglay (tanglay yorig’i) va quyonlab (lab yorig’i) kasalliklari haqda ma’lumot berishga bag’ishlangan.Ushbu nuqsonlar homila rivojlanishi jarayonida yuqori lab va yoki tanglayning to’liq shakllanmas-Ligi natijasida yuzaga keladi maqolada bu kasalliklarning genetik va atrof-muhit omillari,xususan homiladorlik davridagi noqulay sharoitlar,yomon odatlar va ekologik ta’sirlar bilan bog’liq jihatlari batafsil yoritilgan kasallikning tashxisi erta aniqlashning ahamiyati,davolash jarayonlari,jumladan, jarrohlik aralashuvi va keyingi reabilitatsiya usullari to’g’risida ma’lumot beriladi.maqola shuningdek, ovqatlanish, nutq rivojlanishi nafas olish va eshitish muammolarining oldini olish bo’yicha tavsiyalarni o’z ichiga oladi.Ushbu maqola tibbiyot mutaxassislari jamiyat sog’liqni saqlash bilan shug’ullanuvchi shaxslar uchun muhim ma’limotlar bazasini taqdim etadi