(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Maqolada O‘zbekistonda g‘aznachilik axborot tizimi joriy etilishi, tizimning dolzarbligi asoslab berilgan. Shu bilan birga, uning nazariy va amaliy aoslari yoritilgan. Mamlakatimizda g‘aznachilik axborot tizimi orqali budjet nazorati ijrosini samarali tashkil qilish, davlat mablag‘lari tushumi va sarflanishi ustidan nazoratni kuchaytirish uchun davlat moliyasini boshqarishda davlat budjeti ahamiyatini oshirish yo‘nalishlari keltirilgan