(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Мазкур мақолада пенсия таъминоти тизимининг юзага келиши ва тараққиёт босқичлари ўрганилган. Пенсия тизимининг назарий асосларига оид адабиётлар таҳлил қилинган. Хорижий мамлакатлари пенсия таъминоти тизимлари асосида пенсиянинг қоплаш кoэффициентлари таҳлил қилинган. Мавжуд муаммолар ўрганилган ва уларни бартараф этиш борасида муаллифнинг таклиф ва тавсиялари ишлаб чиқилган.