(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Raqamli transformatsiya so‘nggi yillarda butun dunyo bo‘ylab iqtisodiyotning yangi rivojlanish modelini shakllantirmoqda. O‘zbekiston ham bu jarayonga qo‘shilib, raqamli iqtisodiyotning asosiy elementlarini joriy etmoqda. Ushbu maqolada O‘zbekiston iqtisodiyotida raqamli transformatsiyaning rivojlanishiga ta’sir ko‘rsatgan omillar, shu jumladan, raqamli texnologiyalarni ishlab chiqish, davlat xizmatlarini raqamlashtirish, internet-infratuzilmasini rivojlantirish va raqamli savodxonlikni oshirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, raqamli iqtisodiyotning O‘zbekistonning iqtisodiy o‘sishiga, ishbilarmonlik muhiti va investitsiyalar jozibadorligiga ta’siri o‘rganiladi.