(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Raqamli iqtisodiyotning rivojlanishi mamlakatlar iqtisodiyoti uchun yangi imkoniyatlar yaratmoqda, shu bilan birga, u an’anaviy iqtisodiyotga qarshi yangi tahdidlar ham keltirib chiqarmoqda. Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyotning asosiy yo‘nalishlari, uning iqtisodiyotga ta’siri, shuningdek, O‘zbekiston misolida raqamli iqtisodiyotning rivojlanish istiqbollari va unga to‘sqinlik qiluvchi omillar tahlil qilinadi. Maqola raqamli iqtisodiyotning rivojlanishi uchun zarur bo‘lgan siyosiy, iqtisodiy va ijtimoiy sharoitlarni hamda bunday iqtisodiyotning jamiyatdagi o‘rni va kelajagi haqida batafsil ma’lumot beradi.