(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Mazkur maqola yashil iqtisodiyotning mohiyati, ahamiyati va global rivojlanish jarayonlarida tutgan o‘rnini o‘rganadi. Tadqiqotda ekologik barqarorlikka asoslangan iqtisodiy tizimning asosiy jihatlari, O‘zbekistonda ushbu konsepsiyaning amaliy qo‘llanilishi va milliy rivojlanish strategiyasidagi o‘rni tahlil qilinadi. Xalqaro tajriba asosida yashil iqtisodiyotga o‘tishning ustuvor yo‘nalishlari, kutilayotgan iqtisodiy va ijtimoiy natijalar ko‘rib chiqiladi.